zondag 5 maart 2017

Seizoen 17, aflevering 9: ‘het einde in zicht’

Deze laatste aflevering wil ik toch wel bizar noemen. Nadat Diederik, zoals verwacht nadat vorige week duidelijk werd gemaakt dat hij de Mol nooit kon zijn, af was gevallen wisselde iedereen van hoofdverdachte. Ik heb in al die jaren Wie Is De Mol? nog nooit gezien dat iedereen aan het eind switchte. Al is het natuurlijk niet gek dat het gebeurde. Sanne verdacht Thomas al langer half en begon Jochem te vertrouwen. Jochems hoofdverdachte was weg en moest dus wel wisselen. En Art had tegen Thomas gezegd dat het voor de aflevering wel leuk zou zijn als hij dan ook even zou wisselen zodat iedereen een andere verdachte had. Eigenlijk best logisch dus.

Jochem?

De opdrachten die de laatste afvaller Diederik heeft gemist waren wel op zijn lijf geschreven. De opdrachten gingen over logica, puzzelen en hoofdrekenen. In de eerste opdracht moesten de straatnamen en inwoners van spookstad Moltown op de juiste plaats opgehangen worden. Logisch nadenken werd al snel onlogisch door elkaar rennen zonder overleg. Als kijker was het jammer dat je er weinig van kon volgen, al kwam dat vooral omdat de kandidaten er ook weinig van begrepen. Het was weer eens puur chaos. De inrichting van de huisjes zal vast geen deel was van het spel zijn geweest, maar Jochem en Thomas gingen daar meer op af dan van de aanwijzingen op de kaartjes. Daar werd Sanne wel door genaaid. Op een gegeven moment werd het “Ik vind gewoon dat deze daar moet.”. Het eindresultaat was een schamele 150 euro, en dat wilde Art ze graag laten weten. Drop Dead Art, dachten de kandidaten. 

Sanne?

Na de jaarlijkse “Jullie hadden meer dan 4x zoveel geld kunnen hebben, sukkels” van Art, mocht de pot nog verdubbeld worden. Maar alleen als de winnaar van de opdracht ook de winnaar van het spel was. Of zoals Thomas zei: “Als je een opdracht wil winnen, is het deze wel. Deze opdracht moest ik winnen.” Als Mol is deze opdracht winnen wel erg handig ja. Ik denk zelf trouwens dat de Mol bij deze opdracht geen voorkennis heeft gekregen. Anders had de Mol wel sneller gepuzzeld. Hoe dan ook, als Jochem de Mol is, had hij echt wel beter zijn best moeten doen. 

Thomas?

Sanne en Thomas waren wel goed fanatiek bezig. En dankzij de Diederik in Sanne (he bah) won Sanne de opdracht. Aangezien Thomas de Mol is, wint ze volgende week 24320 euro. Toch wel een hele mooie pot voor een enorm mooi seizoen. Verder werd de aflevering goed opgevuld met terugblikken, beelden van vorige opdrachten en alles om de tijd maar te rekken. Want dat was natuurlijk ook de reden dat de executie werd uitgesteld. Anders hadden we nog 5 minuten dronebeelden moeten zien.

De laatste 10 minuten werden opgevuld met de monologen van Art Rooijakkers. De kandidaten konden goed hun pokerface houden toen Art verteld op wie iedereen zat. Memorabele nietszeggende uitspraken van Art waren: "Maar was dat opzet, of toch geklungel, van een man die dacht de hoofdrol te spelen in zijn eigen actiefilm om er achter te komen dat hij meer geschikt is voor comedy."en "Net nu kies jij ervoor om je gevoel te volgen." Dat laatste werd zo uitgesproken dat Jochem waarschijnlijk nooit zal winnen. De twijfel werd nog even aangewakkerd. Het einde was dus in zicht, maar ziet u volgende week. Ik ben benieuwd naar alle acties van Thomas! Of een ander natuurlijk.

Of toch Art?

1 opmerking: