zondag 14 februari 2016

Seizoen 16, aflevering 7: ‘iets is niets’

In deze aflevering is iets wat het lijkt. Een nog vagere uitspraak dan het al was. Of slaat het op de pot die dit seizoen niets voorstelt? Of wellicht heeft het te maken met de zwarte vrijstelling die de 13 ingezette jokers niets waard maakte. Over de altijd nietszeggende titels kun je uren speculeren, maar gelukkig zeiden de opdrachten wel iets.

Nu Cécile de groep heeft verlaten, moest er een nieuwe DJ worden gekozen. Rop neemt deze belangrijke taak op zich en zal de volgende keer de iPod uit zijn koffer meenemen. Als hij zijn koffer ooit nog terugziet tenminste. Klaas vertelt hierna dat hij, omdat de groep nu al heel lang bij elkaar is, bijna niet meer van mensen bij hoeft te houden welke kleding ze hebben en wat ze eten of drinken. Maar Klaas, jij hebt als Mol toch nog nooit dingen bij te hoeven houden?

Enfin. Na de busreis komt het vijftal aan bij een prachtig verblijf en hun koffers worden netjes ingecheckt door de drie piccolo’s van het Sand Castle Resort. Een klein probleempje: het resort is verlaten, de piccolo’s zijn gevaarlijk en de koffers moeten teruggevonden worden. Maar gelukkig is er een Control Room, de favoriete plaats van een Mol. Hiervandaan worden de kandidaten één voor één op pad gestuurd om met behulp van de vele camera’s hun eigen koffer terug te vinden.

Rop: "Ziet een van jullie koffers er zo uit?"

Rop verspeelt gelijk al een derde van de tijd door buiten het zicht van de camera’s rond te rennen en niets te vinden. Rop wordt tijdens zijn zoektocht wel ingesloten door varkens, maar dat blijkt wel te mogen. Taeke blijft net zo lang weg en vindt Rops koffer, waarbij hij netjes in beeld van de camera komt, en “een zwarte koffer” bij het zwembad. In de Control Room wordt niet duidelijk om welke koffer het gaat en ze besluiten Klaas er op af te sturen.

Klaas rent in een keer naar de goede plek toe en ziet dan gelijk dat het de koffer van Tim is, waarom zag Taeke, de grote vriend van Tim, dit niet? Ook Klaas weet verder niet veel te bereiken en dus mag Tim nu eindelijk zijn koffer ophalen. Ondanks alle miscommunicatie tussen Tim en Annemieke, vindt Tim zijn koffer in de laatste minuut en brengt hij deze net op tijd terug. Door deze ene koffer wordt er 300 euro verdiend. Dit betekent echter wel dat alle kandidaten de rest van Wie Is De Mol in tanktops van Tim moeten rondlopen.

Nadat het verlaten resort weer werd verlaten, kwamen de kandidaten aan in een verlaten fabriekshal. Hier werd een soort Kwartet op een rij gespeeld, waarbij Art het spel voor de camera één keer uitlegde. Daarna legde hij het vast nog 7 keer uit, voor hij echt wegliep en het spel kon beginnen. De kandidaten mochten om de beurt 1 kaart neer leggen en als je de vierde neerlegde, was het setje van jou. Het geld kon in deze opdracht alleen verdiend worden als alle blokkades in een setje van 2 of 3 kaarten met min-geld werd neergelegd. Iets wat natuurlijk niet gebeurde. Er waren wel belangrijkere dingen te winnen dan geld.

“Mag ik van jou van de vrijstellingen, de zwarte? Kwartet!”

Bij een spel als dit, komt toch altijd veel meer geluk kijken dan echte tactiek. Geluk dat de persoon voor je per se een derde kaart aan moet leggen of dat de persoon voor je de vierde kaart niet in handen heeft. Annemieke had bij dit spelletje enorm veel geluk. Ze greep 6 jokers, een vrijstelling en de zwarte vrijstelling. De zwarte vrijstelling eindigde uiteindelijk bij Klaas en alle andere kandidaten pakten ook nog enkele jokers. Dat de pot daarnaast ook nog eens met 1000 euro omlaag ging, treurde niemand om.

Na het afrekenen bij Art, mochten Taeke en Rop bij Art komen. De groep moet een pop-up restaurant openen aan een mooi plein in de binnenstad van Puerto Plata en het startkapitaal minstens verdubbelen. Gelukkig is Taeke de manager, de man met enorm veel horeca ervaring. Aan de andere kant van de bar dan wel, maar dan weet hij vast hoe het is om veel geld te betalen voor een drankje. Rop en Taeke haastten zich langs alle eettentjes in de buurt en weten alle exclusieve gerechten al snel te vinden. De prijzen werden allemaal schaamteloos keer 2 gedaan en het restaurant kon worden geopend.

Een Domincaanse delicatesse: Kip van het spit

De gasten kwamen na de "Hap hap hap" van Klaas wel erg gemakkelijk op de tafeltjes af en ook de lokale middenstand speelde het spelletje vrij makkelijk mee. Ik kan me dan ook niet voorstellen dat deze eettentjes niet van tevoren waren ingelicht. Het runnen van het restaurant liep vrij vlekkeloos, al was het vrij lang meer een bar dan een restaurant. Annemieke en Rop brachten al glimlachend drankjes bij de lokale bevolking, aangezien het behoorlijk lang duurde voor de gerechten klaar waren.

De grootste Mollen in deze opdracht waren toch wel de koks in de plaatselijke restaurants, die behoorlijk lang deden over het bereiden van de gerechten. Uiteindelijk kwamen de volledig bezwete Tim en Klaas na ruim een uur aan met de kapsalon en de afgekoelde kip van het spit. Of zoals Annemieke het noemde: de fietsjes met inhoud. Ik hoop dat de gasten lekker gegeten hebben en niet al te erg schrokken van de rekening die erna kwam. Wisten ze dat ze de producten twee straten verderop voor de helft van de prijs konden krijgen? Het startkapitaal werd zo ruim verdubbeld en het geld dat de vorige opdracht uit de pot ging, kwam er nu weer bij.

Hierna speelt Annemieke het psychologische spel met Klaas goed. Ze praat zo tegen hem dat hij zijn zwarte vrijstelling nu in zal zetten en wint veel informatie. Wel geeft ze nog één joker uit medelijden aan Rop. Die jokers maakten allemaal niets uit, want Klaas zette zoals verwacht zijn zwarte vrijstelling in. Bij de executie zag je de overduidelijke zenuwen van Tim en moest Rop helaas naar huis. Dit betekent dat Annemieke met haar overgebleven vrijstelling al zeker is van de finale. Hopelijk wordt de pot volgende week dan eindelijk weer wat gespekt.

De Mol: Klaas.

6 opmerkingen:

  1. Haha, erg leuk geschreven weer! Het viel me mee dat ik vannacht geen nachtmerries over die piccolo's heb gehad, zeg...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ze liepen zo onbewogen en zonder expressie rond, recht uit een horrorfilm. Ik snapte alleen niet waarom er niet twee kandidaten tegelijkertijd mochten zoeken. Dat had veel beter gegaan.
      Maar ik zou eerder nachtmerries van dat eten bij het restaurant krijgen ;)

      Verwijderen
    2. Ik denk eigenlijk dat de reden dat er geen 2 kandidaten tegelijkertijd mochten zoeken, was dat een kandidaat ingesloten moest worden door de piccolo's, en dat is lastig met maar 3 piccolo's en veel kamers met meerdere uitgangen. Dan heeft de opdracht meer kans van slagen en dat is natuurlijk minder interessant ;)

      Verwijderen
  2. Waarom gingen ze ook alleen voor hun eigen koffer. Ik heb Art niet horen zeggen dat ze alleen hun eigen koffer mochten meenemen. Beetje raar ook....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Volgens mij (nu ik het net heb teruggekeken en geluisterd) zegt Art weeldegelijk dat ieder zijn eigen koffer moet ophalen. De quote van Art: "hier moeten jullie je eigen koffer zoeken en ophalen"

      Verwijderen
  3. tim's zenuwen zijn gespeeld...Tim is de mol!

    BeantwoordenVerwijderen